UPDATE 17/05/21 - 18.00u

YES! NA EEN SLUITING VAN 5 MAAND VLIEGEN WE ER DONDERDAG 25/03 TERUG IN!

Niet alleen onze klanten en onze job hebben we gemist maar natuurlijk ook de centjes. We gaan het niet onder relaxstoelen of saunabanken stoppen, we hebben de centen meer dan nodig om komende maanden het hoofd boven water te houden. Zoals eerder aangegeven waren de steunpremies niet voldoende om onze maandelijkse vaste kosten te dekken. Weinig kleine ondernemers zijn natuurlijk opgewassen tegen zulke lange sluiting. Het blijft voor vele ondernemers de vraag of de wonden vlot zullen helen komende maanden. Hoe kan u ons helpen? Door heerlijk te komen relaxen in onze wellness! Meer vragen we niet <3.... U kan zoals gewoonlijk onberispelijke netheid verwachten in alle luxe, comfort en veiligheid. 

 
- Zal er iets veranderen bij Carpe Diem vanaf de heropening? -
 

- Aangepaste openingsuren: Open van 11u tot 23u. Onze volledige zaak (privé sauna & shop) is enkel toegankelijk op afpraak. In de receptie worden ook maar maximaal 2 personen toegelaten.

- Food: Het bestellen van spijs en drank zijn nog steeds toegelaten! Grote honger? Bestel dan ruim vóór uw bezoek de maaltijdvervangende XL Fingerfoodschotel (of reserveer een 'Fingerfood-arrangement / 'Enjoy-arrangement'). Kleine honger? Dan kan u gewoon ter plaatse snacks bestellen.

- Drinks: alcoholische dranken worden geserveerd tot 22u.

- Beperking aantal personen: maximum 2 personen zijn toegelaten per saunabezoek. Deze 2 personen wonen onder eenzelfde dak, zijn een koppel ofwel een duo die "knuffelcontact" heeft. In de receptie zijn ook maar maximaal 2 klanten toegelaten. Gelieve stipt 10 minuten voor uw startuur zich aan te melden en stipt op het uur van vetrek uw ruimte te verlaten, zo kunnen 'bubbels' elkaar nooit kruisen. Bij het reserveren of betreden van onze zaak geeft u ter goede trouw aan zich te houden aan deze regel.

- Stel je bezoek uit als u of uw gezelschap:

- in de afgelopen 14 dagen last heeft gehad van hoesten, koorts, benauwdheid, verkoudheid, griepsymptomen,...
- afgelopen 14 dagen zelf het COVID-19 virus heeft gehad.
- samenwoont of contact heeft met iemand die last heeft van hoesten, koorts, kortademigheid,...
- samenwoont of contact heeft met iemand die afgelopen 14 dagen het COVID-19 virus heeft gehad.

Wij zijn wettelijk verplicht klanten te weigeren die voldoen aan minimum 1 van bovenstaande punten.

Gelieve dus thuis te blijven van uw afspraak indien u 14 dagen voor uw bezoek COVID-19 gerelateerde symptomen vertoont (hees, hoesten, niezen, keelpijn, lopende neus, hoofdpijn,...) of een risicocontact gehad heeft. Gelieve de door de overheid opgelegde procedure te volgen, uzelf te laten testen en/of in quarantaine te gaan. Van de betreffende arts krijgt u een quarantaine-attest. Als u minimum 1 dag voor uw bezoek uw reservatie annuleert krijgt u, na het ontvangen van uw quarantaine-attest, een cadeaubon gemaild dewelke geldig is t.e.m. 31/08/2021. Geld terugstorten kunnen we echter niet. Gelieve niet enkele uren voor uw bezoek uw afspraak af te zeggen, doe dit zo tijdig mogelijk. Indien wij tijdens het ontvangst/de rondleiding merken dat u en/of uw partner ziek is, dan gaat het verdere bezoek niet door en zijn wij ook geen compensatie verschuldigd hiervoor.

Bij het reserveren of betreden van onze zaak geeft u ter goede trouw aan zich te houden aan deze regel.

- Contact tracing: wij stellen voor 14 dagen uw gegevens (naam + e-mail of gsm-nummer) ter beschikking aan de contact-tracing van de overheid. Bent u binnen de 14 dagen na uw bezoek ziek (COVID-19 gerelateerd!)? Dan bent u verplicht om ons dit ook te melden. Bij het reserveren of betreden van onze zaak geeft u ter goede trouw aan zich te houden aan deze regel.

- Onze hygiënebelofte: alles wordt zoals gewoonlijk 1,5u grondig gekuist en ontsmet. Ook onze relaxatiebaden worden zoals gewoonlijk na het bezoek gereinigd met cleaner + chloorshock. Na de reiniging loopt het water weg, wordt alles gespoeld en kuisen wij manueel heel het bad uit met extra desinfecterend product. Tot slot wordt het bad terug gevuld met proper warm kraantjeswater. Onze focus op hygiëne zowel voor als achter de schermen is al jaren onze troef en topprioriteit. Klik hier voor meer info.

- Hygiëneregels voor de klant: alle normaal geldende hygiëneregels voor onze klanten blijven uiteraard van kracht. Wij vragen u heel vriendelijk deze zeer strikt op te volgen. Klik hier voor de 'Do's and Dont's tijdens je bezoek'. Indien u toch een hoestje of nies zou voelen opkomen dient u dit in de elleboog of een zakdoek te doen en nadien de handen goed te ontsmetten en de eventuele zakdoek in de vuilbak gooien.

- Mondmasker: een mondmasker dragen & 1,5 m afstand houden is verplicht zowel bij ontvangst als de korte rondleiding. Onze tijdsloten zijn zoals gewoonlijk ook zo georganiseerd dat u nooit andere klanten kan kruisen.

- Handen ontsmetten: handen ontsmetten (alcoholgel) bij aankomst is verplicht. Zoals u weet mag u bij aanvang van uw bezoek uw geurtjes van het scrubzout, de whirlpool en de sauna kiezen. Wij zullen de geuren zelf nemen en klaarzetten voor u in de unit. Gebruik gerust op het einde van je bezoek, bij vertrek, wat bodylotion om je handen terug te voeden. Gelieve geen lotions te gebruiken tijdens het gebruik van de faciliteiten :-).

- Ventileren: ondanks onze verbeterde mechanische ventilatie tijdens de 2de sluiting vragen wij u 10 minuten voor uw vertrek (tijdens het aankleden), minimum 1 van de 2 schuifdeuren volledig open te zetten. Zo is de ruimte extra goed geventileerd als wij deze beginnen te kuisen. De mechanische ventilatie is opgetoert, elke ruimte heeft een wtw-ventilator gekregen die verse lucht aavoert indien de ramen tijdens het bezoek niet frequent genoeg geopend worden en een CO2 meter meet en stuurt real-time de concentraties door.

- Betalingen: wij vragen u zoveel mogelijk met de kaart/app te betalen. Dit is voor u als voor ons veilig in meerdere opzichten. Cash betalen wordt dus enorm afgeraden. Na het gebruik van de BanContact kan u uw handen ontsmetten met de voorziene alcoholgel. U kan ook contactloos betalen met onze terminal of via de BanContact/Payconic-app.

Als de reservatie geannuleerd dient te worden door een COVID-19 gerelateerde sluiting krijgt u in ruil een cadeaubon dewelke geldig is t.e.m. 31/08/2021. Geld terugstorten kunnen we echter niet.

- Massage: wanneer de massages terug zullen starten is nog even onduidelijk. We gaan ons sowieso komende weken focussen op de heropstart van de sauna's en nadien komen de massages daar stelselmatig terug bij. 

- Cadeaubonnen: het gebruik van cadeaubonnen zal komende maanden beperkt worden. Onze zaak heeft dringend "cash"-flow nodig in de heropstart en de maanden die erop volgen. Het zijn moeilijke maanden geweest en de komende maanden zullen financieel nog steeds spannend blijven. We verwachten uiteraard een toevloed aan reservaties met cadeaubonnnen, vouchers en annulatiebonnen. We begrijpen dat iedereen deze als eerste en zo snel mogelijk wil gebruiken op populaire tijdsloten maar alleen met een beperking kunnen we een gezonde toekomst van Carpe Diem blijven garanderen zonder onze prijzen hoeven te verhogen of supplementen voor avonden en weekends aan te rekenen. Klik hier voor meer info.

 
U ziet, uw bezoek zal er niet veel anders gaan uitzien. Gelukkig maar; onze slogan is "Leave the world behind". Hoe beter u de wereld bij Carpe Diem even kan achterlaten, hoe gelukkiger wij zijn. Met hier en daar een kleine veiligheidsmaatregel moet dat geen probleem zijn. 
 

Wij willen u al op voorhand bedanken voor uw steun, begrip en geduld. Laten we hopen dat alles snel terug op zijn plooi valt...voor iedereen. En nu rest enkel nog: GENIETEN! :-)

Tot later!

Met vriendelijke groeten,

Aron en Tom
Zaakvoerders Carpe Diem Aarschot

UPDATE 22/03/21 - 20.00u

NIEUWE PROTOCOLLEN ONTVANGEN OP VRIJDAG 19/03/2021

We hebben alle protocollen aandachtig doorgenomen en zijn op zaterdag 20/03 in een hogere versnelling gegaan om alles "coronaproof" te maken. De opening na de eerste lockdown waren we zonder twijfel 100% "coronaproof" maar we gaan deze keer nóg een stapje verder...voor de 200%. Het is misschien "overkill" maar we nemen het zekere voor het onzekere voor uw en onze gezondheid. Onze focus ligt vooral op een veilig bezoek zonder dat de klant hier al te veel van merkt, zodat de focus van de klant op relaxen ligt: "leave the world behind" blijft het motto. De basis hygiëne-regels voor de klant, zoals ze al jaren in een privé-sauna zijn, blijven belangrijk. Wij doen al de rest!

- CO2 melders: check!
- Ventilatie optoeren (extractie): check!
- Extra ventilatiesysteem D (aanvoer frisse lucht): check!
- Ozon sterilisatie (niet als wij of de klanten in de ruimte aanwezig zijn!): check!
- (Corona) informatie / hygiëne-regels / officiële regels in de zaak aanbrengen: check!

- Nieuw gras op beide dakterrassen: check!
- Privacy screens op beide dakterrassen: check!
- Nieuwe lounge op het dakterras van de Premium-ruimte: check!
- Herdecoratie Comfort- en Premium-ruimte: check!
- Afstoffen en grondige kuis in beide ruimtes: check!
- Alles voorbereiden qua food & drinks: bijna check.

Donderdag 25/03 staan we terug klaar voor jullie. Alle info qua openingsuren, tijdsloten, reserveren (met of zonder cadeaubon),... kan u op onze website terugvinden bij 'RESERVEER ONLINE' en 'OPENINGSUREN'. Toch iets niet duidelijk? Mail ons gerust! Als laatste optie kan u ons natuurlijk bellen!

UPDATE 15/03/21 - 20.00u

WACHTEN OP NIEUWE PROTOCOLLEN

Helaas hebben we de officiële nieuwe protocollen (lees: "de regels") nog steeds niet ontvangen. Het is te gek voor woorden dat men een sector officieel heropent en 7 dagen later nog steeds niet de protocollen weet te publiceren. Deze protocollen zijn van groot belang. Ze geven ons antwoord op de vraag: wat moeten we aanpassen?

We zitten in ieder geval niet stil. We zijn nog steeds bezig met de opknapwerken aan beide dakterrassen. We zijn ook op eigen beweging aanpassingen aan het maken om een bezoek voor de klant en ons 200% "coronaproof" te laten verlopen (aanpassen ventilatiesysteem, C02 melders, ozon-sterelisatie,...). Hiermee proberen we de nieuwe protocollen voor te zijn om een nieuwe sluiting voor aanpassingen te vermijden.

In het beste geval zouden we kunnen heropenen vanaf 24 maart. Reserveren is momenteel nog niet mogelijk.

Hou de onderstaande kanalen goed in het oog voor meer info over de heropening, de nieuwe planning en de instructies om te reserveren (met of zonder cadeaubon / annulatiebon):

- Website: deze pagina
- Nieuwsbrief:  https://www.carpe-diem-aarschot.be/nieuwsbrief.html - schrijf je gerust (opnieuw) in!
- Facebookpagina: zoek op 'Carpe Diem: privé sauna & massage'

Alvast bedankt voor jullie begrip en steun.

Aron en Tom
Carpe Diem Aarschot

UPDATE 24/02/21 - 22.00u

GEEN VERSOEPELINGEN VOOR PRIVE SAUNA'S: HEROPENING ONBEKEND

Volgens het overlegcomité op 05/02/2021 mogen privé sauna's op 1/03/2021 de deuren nog niet openen. Wanneer we de deuren terug mogen openen is tot nu toe onbekend. Onze minsters spreken over april/mei voor de volgende reeks versoepelingen.

Wij krijgen dagelijks telefoon van klanten om een reservatie te maken (waarvoor dank trouwens ❤️). Als we hun vertellen dat privé-sauna's verplicht gesloten zijn en zelfs de deuren niet mogen heropenen op 1 maart, dan krijgen we vaak het antwoord dat ze privé-sauna's weten die geopend zijn (al dan niet met overnachting). Als we vervolgens zeggen dat het aanbieden en gebruiken van sauna- en wellnessfaciliteiten over het algemeen verboden is, dan sta je daar aan beide kanten van de telefoonlijn met een mond vol tanden.

Helaas weten we al langer dat er collega's zijn die via illegale omwegen en smoesjes hun deuren proberen open te houden. Sommige uitbaters verdienen het voordeel van de twijfel; het is soms moeilijk het bos door de bomen nog te zien met alle Ministeriële Besluiten en verschillende interpretaties binnen de verschillende overheden. Het feit dat privé-sauna's al dan niet onrechtvaardig gesloten zijn is een andere grote discussie. Wat wel onrechtvaardig en niet solidair is zijn privé-sauna's of zaken met sauna- wellnessfaciliteiten die toch stiekem hun deuren open houden.

De regel is nochtans simpel: alles wat met sauna- en wellnessfaciliteiten te maken heeft, uitgezonderd schoonheidsbehandelingen, is wettelijk verboden. Dit geldt ook voor hotels, B&B's, daghotels, rendez-vous hotels,... Geloof ons...na weken van eindeloze mailtjes en telefoontjes met sauna-federaties, juristen, overheidsdiensten, stadsbesturen,... kunnen we dit bevestigen. We hebben ALLES geprobeerd om een klaar antwoord te vinden en op een of andere manier onze deuren sneller te doen openen door druk op onze ministers te zetten.

❤️Laten we hopen dat we in ieder geval onze deuren snel kunnen heropenen.
Ja, wij kunnen het 100% VEILIG! We missen jullie! ❤️

UPDATE 12/01/21 - 22.30u

GEEN VERSOEPELINGEN VOLGENS HET NIEUW MINISTRIEEL BESLUIT OP 12/01/21

Het Ministerieel besluit bevestigd de verdere sluiting van de privé sauna's tot 1 maart 2021.

Graag willen we er op drukken dat alle vormen van verhuren van wellnessactiviteiten (sauna, infrarood, jacuzzi, stoombad, privé zwembad,...) verboden is. Ook B&B's, hotels, privé sauna's waar overnacht kan worden, vakantiehuisjes,.. mogen geen enkele vorm van wellness aanbieden. Dit omwille van dezelfde redenen waarom privé sauna's niet mogen openen én om oneerlijke concurrentie tegen te gaan. Het commercieel aanbieden en gebruiken hiervan is dus strafbaar. Een verwittigd persoon is er 2 waard ;-).

Hopelijk tot 3 maart! Stay safe, stay positive & see you soon ❤️.

 UPDATE 29/10/20 - 13u

NIEUWE MAATREGELS TEN GEVOLGE VAN DE DE VEILIGHEIDSRAAD OP 27/11/20

Het Ministerieel besluit bevestigd de sluiting van de privé sauna's tot 15 januari 2021.

Tot zover zit voor ons het jaar 2020 er dus op. Slechts een half jaar mochten we onze deuren open houden. In tijden dat logica en eerlijkheid slechts begrippen in een woordenboek zijn, schieten woorden ons tekort... We blijven vechten om jullie in 2021 snel terug te kunnen verwelkomen! Stay safe, stay positive & see you soon ❤️.

UPDATE 27/10/20 - 21u

NIEUWE MAATREGELS TEN GEVOLGE VAN DE DE VEILIGHEIDSRAAD OP 27/10/20

We hebben van de Belgische Federatie voor Privé Sauna's en de Belgische Beauty Federatie de officiële melding gekregen dat privé sauna's, openbare sauna's en zwembaden dienen te sluiten op vrijdag 30/10 vanaf 18u.

Op bevel van burgemeester Gwendolyn Rutten gaan deze regels in Aarschot al in op woensdag 28/10 vanaf 18u.

Op woensdag 28/10 sluiten we voor de 2de maal onze deuren dit voor verplicht minimaal 3 weken.

Iedere klant die een reservatie gepland had staan zal op woendag 28/10 persoonlijk gecontacteerd worden om zijn/haar reservatie te annuleren. Ter compensatie krijgen deze personen een "annulatiebon" dewelke geldig zal blijven tot 31/08/2021.

We danken jullie allemaal voor het vertrouwen in onze zaak en de grote steun afgelopen maanden.

We love you! Take care! Hopelijk tot snel...

Aron en Tom

UPDATE 24/10/20 - 15u

NIEUWE MAATREGELS TEN GEVOLGE VAN DE DE VEILIGHEIDSRAAD OP 16/10/20

Onze privé sauna mag voorlopig open blijven.

NACHTKLOK: omwille van de nachtklok hebben wij ons openingsuren aangepast van 11u tot 23u (ipv 12u tot 02u). De uren van onze tijdsloten ook: deze worden allemaal met 1 uur vervroegd. Iedereen die een reservatie geplaatst heeft zal zo snel mogelijk gecontacteerd worden om zijn/haar afspraak met 1 uur te vervroegen. Zo hoeven we klanten die tot 24u gereserveerd hebben niet te annuleren en hebben we minimaal verlies aan tijdsloten. Deze klanten zijn u bij voorbaat enorm dankbaar :-)!

TIP: maak best geen reservatie verder dan 1 week vooruit. Opteer voor een "last-minute". Dit zijn alle vrije plaatsen voor komende dagen/week: https://wwc.resengo.com/carpe-diem-aarschot

SUPPORT US: we zijn bang dat we komende weken weer zullen moeten sluiten. We zijn nog niet bekomen van de financiële kater en het gemis bij vorige sluiting. Wees niet bang om nog langs te komen nu het nog kan. Alles wordt op 1,5 uur tijd grondig gekuist en ontsmet van vloer tot plafond. Meer info hieronder.

FOOD & DRINKS: het nuttigen van spijs en drank zijn nog steeds toegelaten! Grote honger? Bestel dan vóór uw bezoek de maaltijdvervangende XL Fingerfoodschotel. Kleine honger? Dan kan u gewoon ter plaatse snacks bestellen. Alcoholische dranken worden geserveerd tot 20u. Bestel een fles cava best voor uw bezoek, zodoende krijgt u 9 euro korting (20 euro ipv 29 euro)!

BEPERKING AANTAL PERSONEN: maximum 2 personen zijn toegelaten per saunabezoek. Deze 2 personen zijn een koppel ofwel een duo die "knuffelcontact" heeft.

GEEN MASSAGES: sinds 1 juli zijn de massages nog niet hervat. We focussen ons op de privé sauna en vermijden zoveel mogelijk nauw contact met de klanten alsook privématig. Zo zijn we zeker dat iedereen een veilig saunabezoek kan brengen.

GERUSTSTELLING: indien uw reservatie alsnog door bepaalde redenen dient geannuleerd te worden (verplichte sluiting, u bent zelf ziek, u heeft een risicocontact gehad,...), dan krijgt u een "annulatiebon" in ruil dewelke geldig is tot 31/08/2021! Op deze manier bent u uw centen dus niet kwijt ☺️.

CADEAUBON: indien u nog een cadeaubon heeft vragen wij heel lief deze niet te gebruiken op "prime-time-tijdsloten" (avonden, weekends,...). Alle andere momenten zijn meer dan welkom. Vraag gerust om uw bon nog extra te verlengen tot 31/08/2021 indien deze binnenkort vervalt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webdesign: AVM Sensum