UPDATE 08/03/21 - 15.00u

ONENIGHEID OVER HET AANBIEDEN VAN JACUZZI, FOOD & DRINKS,...

Verschillende officiële kanalen van de overheid en federaties voor de (privé) sauna's spreken elkaar blijkbaar nog tegen wat het aanbieden van de whirlpool, food & drinks,... betreft. Het Ministerieel Besluit is daar veel te vaag over. We hopen deze week meer sluitende info te ontvangen van de bevoegde ministers over de voorwaarden van een heropening.

Op welke datum we officieel de deuren gaan openen is nog even koffiedik kijken. Opdat wij en onze klanten niets illegaal zouden doen wachten we nog even af. We staan in nauw contact met de verschillende instanties.

In het beste geval zouden we vanaf kunnen heropenen vanaf 19 maart. Al passen we op met het maken van beloftes.

Hou de onderstaande kanalen goed in het oog voor meer info over de heropening, de nieuwe planning en de instructies om te reserveren (met of zonder cadeaubon / annulatiebon):

- Website: deze pagina
- Nieuwbrief:  https://www.carpe-diem-aarschot.be/nieuwsbrief.html - schrijf je gerust (opnieuw) in!
- Facebookpagina: zoek op 'Carpe Diem: privé sauna & massage'

UPDATE 07/03/21 - 13.00u

PRIVE SAUNA'S MOGEN OP 8 MAART HEROPENEN MET ALLE FACILITEITEN!

Goed nieuws! Het Ministrieel besluit is zonet gepubliceerd. Privé sauna's mogen vanaf 8 maart de deuren heropenen! Alle faciliteiten mogen gebruikt worden waaronder Finse sauna, infrarood, whirlpool,... Er is 1 belangrijke voorwaarde: personen die een unit afhuren horen van hetzelfde huishouden te zijn, hetzij een knuffelcontact van elkaar zijn.

Wij hebben helaas nog minimaal 14 dagen de tijd nodig om alles operationeel te krijgen. We zijn zelf overvallen door de plotse heropening. Zo zijn we recent nog gestart met beide privé dakterrassen op te frissen. Ook qua food & drinks moet alles opnieuw besteld en voorbereid worden. Dit geeft ons ook voldoende tijd om te werken aan onze nieuwe planning en ieder telefoontje of mailtje de nodige aandacht te geven. Haast en spoed is zelden goed. Toch als je een goede service wil aanbieden.

Reserveren is momenteel nog niet mogelijk. Komende dagen zullen we meer zicht hebben op een exacte openingsdatum. Nog even geduld en dan kunnen jullie heerlijk komen relaxen :-)!

Hou onze website en Facebookpagina (Carpe Diem: privé sauna en massage) in het oog voor meer info.

Alvast bedankt voor jullie begrip en steun.

Aron en Tom
Carpe Diem Aarschot

UPDATE 06/03/21 - 14.30u

PRIVE SAUNA'S MOGEN OP 8 MAART HEROPENEN: WACHTEN OP MB

Bedankt voor alle berichtjes en mailtjes omtrent de mogelijke heropening van de privé sauna's op maandag 8/03. Het is zéér lief en vertederend dat jullie aan ons denken en dolgelukkig zijn in onze plaats 🥰. Misschien zelfs ook dolgelukkig dat jullie EINDELIJK terug naar onze privé wellness kunnen komen 😁 .

Er komt alleen een grote "MAAR"❗ We wachten op het Ministerieel Besluit, inclusief de voorwaarden van de heropening. Momenteel zien deze er wat verwarrend uit, zo zou o.a. een "Jacuzzi" niet aangeboden mogen worden (zie knipsel hieronder) ❗ Het is niet duidelijk wat ze hiermee bedoelen. Wij werken met sanitaire whirlpools, dat is een heel ander gegeven dan de klassieke whirlpools die gefilterd worden. Onze whirlpools worden geledigd, gereinigd en ontsmet na elk gebruik. Er is een mogelijkheid dat zulke systemen wel mogen. Laten we hopen; alleen je Finse sauna en/of je infrarood mogen aanbieden is zoals een restaurant heropenen zonder eten.

Niet te snel panikeren natuurlijk. Zondag of maandag krijgen we meer details! Hopelijk kunnen we heropenen onder ons normale concept. Sowieso zullen we even de tijd nodig hebben om onze wellness tip top in orde te zetten. Dit is praktisch onhaalbaar op slechts enkele dagen tijd, toch als je het 100% goed wil doen. We schatten dat alles binnen 14 dagen operationeel zou kunnen zijn.

We keep you posted! Hopelijk zien we elkaar weer snel terug.

"Ook de opening van privé-sauna’s wordt voorzien, voor gebruik door personen die onder hetzelfde dak wonen. Jacuzzi's, stoomcabines en hammams zijn daarbij niet toegankelijk."
Bron: https://crisiscentrum.be/nl/news/overlegcomite-beslist-buitenplan-vanaf-8-maart-met-meer-mensen-buiten

UPDATE 24/02/21 - 22.00u

GEEN VERSOEPELINGEN VOOR PRIVE SAUNA'S: HEROPENING ONBEKEND

Volgens het overlegcomité op 05/02/2021 mogen privé sauna's op 1/03/2021 de deuren nog niet openen. Wanneer we de deuren terug mogen openen is tot nu toe onbekend. Onze minsters spreken over april/mei voor de volgende reeks versoepelingen.

Wij krijgen dagelijks telefoon van klanten om een reservatie te maken (waarvoor dank trouwens ❤️). Als we hun vertellen dat privé-sauna's verplicht gesloten zijn en zelfs de deuren niet mogen heropenen op 1 maart, dan krijgen we vaak het antwoord dat ze privé-sauna's weten die geopend zijn (al dan niet met overnachting). Als we vervolgens zeggen dat het aanbieden en gebruiken van sauna- en wellnessfaciliteiten over het algemeen verboden is, dan sta je daar aan beide kanten van de telefoonlijn met een mond vol tanden.

Helaas weten we al langer dat er collega's zijn die via illegale omwegen en smoesjes hun deuren proberen open te houden. Sommige uitbaters verdienen het voordeel van de twijfel; het is soms moeilijk het bos door de bomen nog te zien met alle Ministeriële Besluiten en verschillende interpretaties binnen de verschillende overheden. Het feit dat privé-sauna's al dan niet onrechtvaardig gesloten zijn is een andere grote discussie. Wat wel onrechtvaardig en niet solidair is zijn privé-sauna's of zaken met sauna- wellnessfaciliteiten die toch stiekem hun deuren open houden.

De regel is nochtans simpel: alles wat met sauna- en wellnessfaciliteiten te maken heeft, uitgezonderd schoonheidsbehandelingen, is wettelijk verboden. Dit geldt ook voor hotels, B&B's, daghotels, rendez-vous hotels,... Geloof ons...na weken van eindeloze mailtjes en telefoontjes met sauna-federaties, juristen, overheidsdiensten, stadsbesturen,... kunnen we dit bevestigen. We hebben ALLES geprobeerd om een klaar antwoord te vinden en op een of andere manier onze deuren sneller te doen openen door druk op onze ministers te zetten.

❤️Laten we hopen dat we in ieder geval onze deuren snel kunnen heropenen.
Ja, wij kunnen het 100% VEILIG! We missen jullie! ❤️

UPDATE 12/01/21 - 22.30u

GEEN VERSOEPELINGEN VOLGENS HET NIEUW MINISTRIEEL BESLUIT OP 12/01/21

Het Ministerieel besluit bevestigd de verdere sluiting van de privé sauna's tot 1 maart 2021.

Graag willen we er op drukken dat alle vormen van verhuren van wellnessactiviteiten (sauna, infrarood, jacuzzi, stoombad, privé zwembad,...) verboden is. Ook B&B's, hotels, privé sauna's waar overnacht kan worden, vakantiehuisjes,.. mogen geen enkele vorm van wellness aanbieden. Dit omwille van dezelfde redenen waarom privé sauna's niet mogen openen én om oneerlijke concurrentie tegen te gaan. Het commercieel aanbieden en gebruiken hiervan is dus strafbaar. Een verwittigd persoon is er 2 waard ;-).

Hopelijk tot 3 maart! Stay safe, stay positive & see you soon ❤️.

 UPDATE 29/10/20 - 13u

NIEUWE MAATREGELS TEN GEVOLGE VAN DE DE VEILIGHEIDSRAAD OP 27/11/20

Het Ministerieel besluit bevestigd de sluiting van de privé sauna's tot 15 januari 2021.

Tot zover zit voor ons het jaar 2020 er dus op. Slechts een half jaar mochten we onze deuren open houden. In tijden dat logica en eerlijkheid slechts begrippen in een woordenboek zijn, schieten woorden ons tekort... We blijven vechten om jullie in 2021 snel terug te kunnen verwelkomen! Stay safe, stay positive & see you soon ❤️.

UPDATE 27/10/20 - 21u

NIEUWE MAATREGELS TEN GEVOLGE VAN DE DE VEILIGHEIDSRAAD OP 27/10/20

We hebben van de Belgische Federatie voor Privé Sauna's en de Belgische Beauty Federatie de officiële melding gekregen dat privé sauna's, openbare sauna's en zwembaden dienen te sluiten op vrijdag 30/10 vanaf 18u.

Op bevel van burgemeester Gwendolyn Rutten gaan deze regels in Aarschot al in op woensdag 28/10 vanaf 18u.

Op woensdag 28/10 sluiten we voor de 2de maal onze deuren dit voor verplicht minimaal 3 weken.

Iedere klant die een reservatie gepland had staan zal op woendag 28/10 persoonlijk gecontacteerd worden om zijn/haar reservatie te annuleren. Ter compensatie krijgen deze personen een "annulatiebon" dewelke geldig zal blijven tot 31/08/2021.

We danken jullie allemaal voor het vertrouwen in onze zaak en de grote steun afgelopen maanden.

We love you! Take care! Hopelijk tot snel...

Aron en Tom

UPDATE 24/10/20 - 15u

NIEUWE MAATREGELS TEN GEVOLGE VAN DE DE VEILIGHEIDSRAAD OP 16/10/20

Onze privé sauna mag voorlopig open blijven.

NACHTKLOK: omwille van de nachtklok hebben wij ons openingsuren aangepast van 11u tot 23u (ipv 12u tot 02u). De uren van onze tijdsloten ook: deze worden allemaal met 1 uur vervroegd. Iedereen die een reservatie geplaatst heeft zal zo snel mogelijk gecontacteerd worden om zijn/haar afspraak met 1 uur te vervroegen. Zo hoeven we klanten die tot 24u gereserveerd hebben niet te annuleren en hebben we minimaal verlies aan tijdsloten. Deze klanten zijn u bij voorbaat enorm dankbaar :-)!

TIP: maak best geen reservatie verder dan 1 week vooruit. Opteer voor een "last-minute". Dit zijn alle vrije plaatsen voor komende dagen/week: https://wwc.resengo.com/carpe-diem-aarschot

SUPPORT US: we zijn bang dat we komende weken weer zullen moeten sluiten. We zijn nog niet bekomen van de financiële kater en het gemis bij vorige sluiting. Wees niet bang om nog langs te komen nu het nog kan. Alles wordt op 1,5 uur tijd grondig gekuist en ontsmet van vloer tot plafond. Meer info hieronder.

FOOD & DRINKS: het nuttigen van spijs en drank zijn nog steeds toegelaten! Grote honger? Bestel dan vóór uw bezoek de maaltijdvervangende XL Fingerfoodschotel. Kleine honger? Dan kan u gewoon ter plaatse snacks bestellen. Alcoholische dranken worden geserveerd tot 20u. Bestel een fles cava best voor uw bezoek, zodoende krijgt u 9 euro korting (20 euro ipv 29 euro)!

BEPERKING AANTAL PERSONEN: maximum 2 personen zijn toegelaten per saunabezoek. Deze 2 personen zijn een koppel ofwel een duo die "knuffelcontact" heeft.

GEEN MASSAGES: sinds 1 juli zijn de massages nog niet hervat. We focussen ons op de privé sauna en vermijden zoveel mogelijk nauw contact met de klanten alsook privématig. Zo zijn we zeker dat iedereen een veilig saunabezoek kan brengen.

GERUSTSTELLING: indien uw reservatie alsnog door bepaalde redenen dient geannuleerd te worden (verplichte sluiting, u bent zelf ziek, u heeft een risicocontact gehad,...), dan krijgt u een "annulatiebon" in ruil dewelke geldig is tot 31/08/2021! Op deze manier bent u uw centen dus niet kwijt ☺️.

CADEAUBON: indien u nog een cadeaubon heeft vragen wij heel lief deze niet te gebruiken op "prime-time-tijdsloten" (avonden, weekends,...). Alle andere momenten zijn meer dan welkom. Vraag gerust om uw bon nog extra te verlengen tot 31/08/2021 indien deze binnenkort vervalt.

---------------------------------------------------------------------

Sluiting voorjaar 2020

Niet alleen onze klanten en onze job hebben we gemist maar natuurlijk ook de centjes. Tijdens de sluiting hebben we amper stilgezeten en heel wat onderhoud, verbeterwerkjes en reorganisatie gedaan (binnen het financieel mogelijke). We gaan het niet onder relaxstoelen of saunabanken stoppen, we hebben de centen meer dan nodig om komende maanden het hoofd boven water te houden. Zoals eerder aangegeven waren de steunpremies niet voldoende om onze maandelijkse vaste kosten te dekken. Weinig kleine ondernemers zijn natuurlijk opgewassen tegen zulke lange sluiting. Het blijft voor vele ondernemers de vraag of de wonden vlot zullen helen komende maanden. Hoe kan u ons helpen? Door heerlijk te komen relaxen in onze wellness! Meer vragen we niet <3.... U kan zoals gewoonlijk onberispelijke netheid verwachten in alle luxe, comfort en veiligheid. 
 
Zal er iets veranderen bij Carpe Diem vanaf de heropening? 
 
Kort antwoord: weinig! We hebben de wettelijke protocollen doorgenomen en die zijn niet veel anders dan onze werkwijze bij pré-Corona tijden. Onze focus op hygiëne zowel voor als achter de schermen is al jaren onze troef en topprioriteit. Klik hier voor meer info.
 
- Alles wordt zoals gewoonlijk 1,5u grondig gekuist en ontsmet. Ook onze whirlpools worden zoals gewoonlijk na het bezoek gereinigd met whirlpoolcleaner + chloorshock. Na de reiniging loopt het water weg, worden de leidingen gespoeld en kuisen wij manueel heel de whirlpool uit met extra desinfecterend product. Tot slot wordt de whirlpool terug gevuld met proper warm kraantjeswater.
 
Een mondmasker dragen & 1,5 m aftand houden is verplicht zowel bij ontvangst als de korte rondleiding. Onze tijdsloten zijn zoals gewoonlijk ook zo georganiseerd dat u nooit andere klanten kan kruisen.
 

Handen ontsmetten (alcoholgel) bij aankomst is verplicht. Zoals u weet mag u bij aanvang van uw bezoek uw geurtjes van het scrubzout, de whirlpool en de sauna kiezen. Wij zullen de geuren zelf nemen en klaarzetten voor u in de unit. Gebruik gerust op het einde van je bezoek, bij vertrek, wat bodylotion om je handen terug te voeden. Gelieve geen lotions te gebruiken tijdens het gebruik van de faciliteiten :-).

- Alle normaal geldende hygiëneregels voor onze klanten blijven uiteraard van kracht. Wij vragen u heel vriendelijk deze zeer strikt op te volgen. Klik hier voor de 'Do's and Dont's tijdens je bezoek'.

- Ondanks onze goede ventilatie vragen wij u 10 minuten voor uw vertrek (tijdens het aankleden), minimum 1 van de 2 schuifdeuren volledig open te zetten. Zo is de ruimte extra goed geventileerd als wij deze beginnen te kuisen.

Wij vragen u ook zoveel mogelijk met de kaart/app te betalen. Dit is voor u als voor ons veilig in meerdere opzichten. Cash betalen wordt dus enorm afgeraden. Na het gebruik van de BanContact kan u uw handen ontsmetten met de voorziene alcoholgel. U kan ook contactloos betalen met onze terminal of via de BanContact/Payconic-app.

Wanneer de massages terug zullen starten is nog even onduidelijk. We gaan ons komende weken focussen op de heropstart van de sauna's en nadien komen de massages daar stelselmatig terug bij. 

- Het gebruik van cadeaubonnen zal per dag "beperkt" worden. Onze zaak heeft dringend "cash-flow" nodig in de heropstart en de maanden die erop volgen. Het zijn moeilijke maanden geweest en de komende maanden zullen financieel nog steeds spannend blijven. We verwachten uiteraard een toevloed aan reservaties met cadeaubonnnen, vouchers en annulatiebonnen. We begrijpen dat iedereen deze als eerste en zo snel mogelijk wil gebruiken maar alleen met een beperking kunnen we een gezonde toekomst van Carpe Diem blijven garanderen. Klik hier voor meer info.

 
U ziet, uw bezoek zal er niet veel anders gaan uitzien. Gelukkig maar; onze slogan is "Leave the world behind". Hoe beter u de wereld bij Carpe Diem even kan achterlaten, hoe gelukkiger wij zijn. Met hier en daar een kleine veiligheidsmaatregel moet dat geen probleem zijn. 
 

Wij willen u al op voorhand bedanken voor uw steun, begrip en geduld. Laten we hopen dat alles snel terug op zijn plooi valt...voor iedereen. En nu rest enkel nog: GENIETEN! :-)

Tot later!

Met vriendelijke groeten,

Aron en Tom
Zaakvoerders Carpe Diem Aarschot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webdesign: AVM Sensum